Sådan virker en UVC BOX og UVC-Lys

HVORDAN VIRKER EN UVC BOX?

En UVC BOX betjenes via berøringsfri styring, og den er dermed også meget effektiv i forbindelse med at forebygge smitte fra Coronavirus (COVID-19). På UVC BOX’en sidder følsomme sensorer, der åbner og lukker kammeret, hvor dine ting desinficeres. 

UVC BOX’en står som udgangspunkt i standby, indtil de berøringsfri sensorer aktiveres. Døren bliver åbnet, og de genstande, som du ønsker at desinficere, placeres nu i din UVC BOX. Igen benyttes berøringsfri sensorer til at lukke døren og starte selve desinficeringen. I forbindelse med dette, skifter LED-lyset til rødt, og desinficeringen varer i alt 2 minutter. 

Når desinficeringen er gennemført, skifter LED-lyset til grønt, og døren åbnes med de berøringsfri sensorer. Dine desinficerede genstande kan tages ud af din UVC BOX og er nu klar til brug.,

Døren på UVC BOX’en lukkes enten manuelt eller automatisk efter 1 minut. Herefter angiver en blå og grøn LED-lampe at maskinen er i servicetilstand. Du kan nulstille denne tilstand ved at holde begge hænder over sensorerne i ca. 10 sekunder, indtil den grønne LED-lampe slukker.

Du finder en komplet guide og brugervejledning til din UVC BOX herunder.

HVORDAN VIRKER UVC-LYS?

UVC-lys er en meget effektiv og veldokumenteret desinfektionsmetode, der har været brugt i mere end 100 år. Det var den dansk-færøske videnskabsmand og nobelpristager, Nils Finsen, der opdagede, at ultraviolet lys havde en særlig effekt på bakterier. Derfor bruges UVC-lys i dag ofte til at desinficere udstyr. F.eks. anvendes UVC-stråler til luft- og vandrensning på hospitaler og i fødevarevirksomheder, såvel som i vandforsyninger.

UVC-lys kan neutralisere de fleste typer mikroorganismer, herunder bakterier, vira og svampe. UVC-lyset ødelægger cellernes DNA og RNA og forhindrer cellerne i at reproducere og formere sig. UVC-lys kan reducere effekten af bakterier og vira med mere end 99,9999%, afhængig af lysets styrke og den tid, som organismerne udsættes for lyset. 

Coronavirus nedbrydes, når den udsættes for UVC-lys. De bedste bølgelængder til dette er i området 250-280 Nm (et Nanometer svarer til en milliardtedel meter). Den nøjagtige dosis, der er nødvendig for at inaktivere COVID-19, kendes endnu ikke, men der er bred enighed blandt forskere om, at 1000 J / M vil være tilstrækkelig.

Når du bruger UVC-lys, er det vigtigt, at lyset rammer overfladen og belyser bakterier og vira. Lyset fungerer ikke i skygger og kan ikke trænge igennem snavs.

Store mængder UVC-lys er skadelige for normale celler, og især øjet er særligt følsomt. Lyset kan dog let afskærmes med ikke-gennemsigtige materialer eller godkendte vinduer, så du ikke udsættes for det ultraviolette lys under brug.

Har du flere spørgsmål til UVC lys, så kontakt os venligst endelig!

Vi er altid klar til at rådgive dig og give dig mere information om UVC BOX.
Du er velkommen til at kontakte vort salgsteam eller benytte kontaktformularen herunder.